Onsdag 10 juni, 2015

-ONSDAG 10 JUNI, 2015-

 

 

Klart Ledarskap med Camilla Rüdén, Expandio Ledarskap, på Dragörkajen

 

I morse när solen sken från klarblå himmel stod Camilla Rüdén på sjätte våningen i Dragörkajen, ett nybyggt kontorshus där man även han hyra stol eller rum med en fantastisk utsikt, och inspirerade oss mot att leda ett Klart Ledarskap. Camilla har jobbat med detta i 15 år och driver det egna företaget Expandio Ledarskap där hon utbildar och coachar ledare över hela Sverige i hur man kan bli en tydlig och uppskattande ledare.

 

Klart ledarskap går ut på att inte döma individer utefter hur man själv uppfattar situationer och händelser, utan vara nyfiken på varför, och vilken del jag som ledare har spelat in i det positiva och det negativa.

 

Istället för att ge en skriftlig varning eller skälla på någon, vara nyfiken och fråga vad hände? Hur kommer det sig att vi hamnat här? Vad gick fel? Hur upplever du det? Hur upplever jag det? Och hur kan vi ändra på det som gick snett i framtiden för att kunna samarbeta bättre?

 

Klart Ledarskap handlar om att ingå partnerskap med sina anställda, att tillsammans föra företaget framåt, att alla är tänkande individer som uppfattar saker och ting olika. Och härmed blir det oerhört viktigt att vara tydlig med det man vill och önskar uppnå som ledare.

 

Cirka 50 personer satt med en fantastisk utsikt mot småbåtshamnen vid ön och nickade instämmande där många kände igen sig i svåra situationer, frågor ställdes hur man aktivt kan arbeta med sig själv och sin personal som kanske inte är vana vid, och/eller inte förstår detta nya ledarskap.

Mot slutet fick vi även göra några övningar som var ett smakprov från de 2+2 dagarna som utbildningen är, varav vi fick diskutera till synes oskyldiga frågor såsom ”Vill du ha lite kaffe?” och hur det kan uppfattas, samt hur olika men snarlika vi tolkar olika sorters kroppsspråk. Vi som människor tenderar att gissa att andra menar negativa saker när vi inte förstår dem eller att vi är på en lite mörkare plats själva. T ex kaffefrågan, jag som evig optimist ser det som en inbjudan till samtal, ett ”Hej jag bryr mig och vill få dig att slappna av”, men det kom även upp i diskussionen att den kan vara väldigt negativt laddad. Har man en dålig dag, känner att den man pratar med är fientligt inställd eller osympatisk, tolkar vi ofta den frågan som något negativt. ”Hen vill egentligen inte dricka kaffe, hen frågar bara för att det låter bra, Ser jag SÅ trött ut?”

 

Camilla och många som lyssnade har enligt mig förstått det här med ledarskap. En ledare kommer att lyckas sämre i det långa loppet genom Command and control styrande (självklart finns det situationer då det är nödvändigt att peka och beordra), utan för att sina medarbetare skall må bra och känna sig uppskattade och kunna utföra sina jobb till max med en positiv attityd till både jobbet och företaget, krävs insikten som Camilla inledde med;

 

"Bakom alla moln skiner alltid solen." Alla gör alltid så gott dom kan, och att lära genom att se sin egen del i det hela och sedan förmedla den känslan och kommunikation till sina medarbetare, kan leda till en organisation som blomstrar.

 

Att bygga partnerskap baserat på lärande, nyfikenhet, respekt och tilltro i att människan alltid gör sitt bästa, det är enligt mig (och Klart Ledarskap) en välmående och framgångsrik organisation.

 

 

Tack till Stay Connected, ett öppet och modigt forum där viktiga ämnen som berör en organisations hälsa står i fokus. Med ett fantastiskt läge och vå sprudlande doers kan det bara inte gå fel! tack även Camilla för en grym föreläsning. Mer sånt! (whoopwhoop!)

 

Önskemål från MalmöEvents.se: Att fler ledare blir nyfikna på Klart Ledarskap, att arbeta Agilt eller helt enkelt att se sina medarbetare som partners istället för någon som skall lyda och bara göra. Mer nyfikenhet, kommunikation och en vilja att förstå och växa både som person och företagskultur.

 

Välkomna till Bloggen!

-Lite om hur det var, vart man ska och vad som händer från MalmöEvents sida:)

_________________________________________________________________________