Tisdag 16 juni 2015

-TISDAG 16 JUNI, 2015-

 

 

Emma Kronqvist, programansvarig och platschef på SVT i Malmö blev i morse intervjuad av Ehsan Noroozi på Spår 10 i Jobthink poden.

 

Detta är ett återkommande evenemang där goda mackor och kaffe inleder morgonen för att fortsätta in i en ljus och trivsam lokal där Ehsan från Resultify ställer samma frågor till alla intervjuade, om jobb, karriär och hur det är att vara chef. Tidigare har Tina Kaikkonen från Uppstart och Good Malmö och David Polfeldt från Massive Entertainment suttit i fåtöljen mittemot och delat med sig av sina erfarenheter och upplevelser.

 

Idag var stämningen lika engagerande som alltid. Mångfalden var närvarande; människor från banker, rekryterare, arbetssökande och chefer satt glada bredvid varandra och roades av de intressanta och personliga frågorna Emma fick svara på.

 

Emma berättade vilka kompetenser hon saknade på sitt företag, hur hennes nästa kollega skulle se ut och vad hon uppskattar både i kompetens och egenskaper hos framtida anställda. Hon drivs av berättelser och att kunna få människor att mötas, kommunicera och dela nya perspektiv. Det är någon hon gärna ser mer utav på SVT; nya perspektiv, infallsvinklar och annorlunda tänk. Hon erkände att ibland kan man bli lite SVTfierad, man tänker i samma banor och missar ibland att ta in det som är utanför. Hon uppskattar mod och olikheter, människor som kan lyfta varandra med kunskap och öppenhet.

 

Något av det viktigaste hos de som arbetar på SVT är att kunna ha bredden, att sträva efter att tillgodose många människors behov, då Sveriges Television har en ofantligt bred målgrupp.

 

Det som SVT behöver just nu är Digital kompetens, i form av hur man syns och möts på nätet, samt den mer tekniska biten. Så är du sugen på att få Emma som chef och kollega? SVT samarbetar med Good Malmö, ett fantastiskt initiativ från näringslivet där 150 företag skall anställa en person i ett år utanför sina egna nätverk, och du kan maila in din ansökan på talang@goodmalmo.se

 

Sist men inte minst, ett karriärtips direkt från Emma;

Lär känna dig själv

 

Det säger väl allt?:) TUSEN tack till Emma, Ehsan och Jobthink podden, ett initiativ från Joblink, Likvida Medel och Spår 10. Det var en mycket härlig morgon!

 

Önskemål från MalmöEvents: Att fler hittar hit och tar del av en trevlig frukost, trivsamma lokaler och en möjlighet att nätverka, träffa företag och ledarna bakom framgångarna! Håll ögonen öppna i kalendern när nästa KarriärsPod kommer, då hoppas vi på att Yasemin Arhan Modéer från Altitude Meetings kommer och svarar på samma frågor:)

Välkomna till Bloggen! -Lite om hur det var, vart man ska och vad som händer från MalmöEvents sida:)

_________________________________________________________________________